راز و رمزهای آشپزی: 19 تجربه نی نی سایتی در پخت آش
آش یکی از محبوبترین و متنوعترین غذاهای ایرانی است که در هر منطقه با طعم و مواد اولیه خاص خود تهیه میشود. در این پست وبلاگ، با بهرهگیری از تجربیات ارزشمند کاربران نی نی سایت، 19 نکته کلیدی برای پخت یک آش خوشمزه و حرفهای را با شما به اشتراک میگذاریم.
نکته 1:
برای لعاب بیشتر آش، از بلغور جو یا گندم همراه با حبوبات استفاده کنید.نکته 2:
حبوبات را حتماً از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آنها گرفته شود.نکته 3:
برای طعم بهتر، از گوشت گردن یا دنده گوسفندی استفاده کنید.نکته 4:
پیاز داغ فراوان و طلایی، یکی از رازهای خوشمزگی آش است.نکته 5:
نعناع داغ را در روغن فراوان و با حرارت ملایم تهیه کنید تا نسوزد و تلخ نشود.نکته 6:
سبزی آش را تازه و با کیفیت تهیه کنید و به اندازه خرد کنید.نکته 7:
مقدار آب آش را به تدریج اضافه کنید تا آش خیلی شل یا خیلی سفت نشود.نکته 8:
برای جلوگیری از ته گرفتن آش، آن را به طور مداوم هم بزنید.نکته 9:
قبل از اضافه کردن رشته، حبوبات را خوب بپزید.نکته 10:
رشته آش را کمی خرد کنید تا راحتتر خورده شود.نکته 11:
بعد از اضافه کردن رشته، آش را زیاد هم نزنید تا رشتهها خمیر نشوند.نکته 12:
برای طعم ترش، از کشک، قره قروت یا آب نارنج استفاده کنید.نکته 13:
برای طعم ملس، کمی شکر یا شیره انگور به آش اضافه کنید.نکته 14:
در اواخر پخت، مقداری روغن حیوانی به آش اضافه کنید تا طعم آن فوقالعاده شود.نکته 15:
برای تزیین آش، از پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ، کشک و مغز گردو استفاده کنید.نکته 16:
اگر آش شما خیلی سفت شد، کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
نکته 17:
اگر آش شما خیلی شل شد، کمی آرد را در آب سرد حل کنید و به آش اضافه کنید و اجازه دهید غلیظ شود.نکته 18:
برای خوش طعم شدن آش، از ادویههای مناسب مانند زردچوبه، فلفل سیاه و زیره استفاده کنید.نکته 19:
صبر و حوصله داشته باشید! پخت آش زمانبر است و نیاز به دقت دارد.منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد پخت آش هستیم.
نوش جان!
19 راز خوشمزه شدن آش از نگاه خانمهای نی نی سایت!
1. حبوبات را جداگانه خیس کنید!
یکی از مهمترین نکات، خیساندن حبوبات به صورت جداگانه است. این کار باعث میشود نفخ آنها گرفته شود و زمان پخت هم کاهش یابد. بعضی از کاربران نی نی سایت توصیه میکنند حبوبات را حداقل 12 ساعت و ترجیحا 24 ساعت خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید. عدس به دلیل پخت سریعتر، نیاز به خیساندن طولانی ندارد. بعضیها هم عدس رو بدون خیسوندن استفاده می کنن ولی اون دیگه بستگی به کیفیت عدس داره. نخود و لوبیا رو حتما از شب قبل خیس کنید. یه کاربر نی نی سایت می گفت: “من همیشه نخود و لوبیا رو یه جوش میدم و آبشو میریزم دور، بعد خیس می کنم. “این کار باعث میشه تلخی حبوبات گرفته بشه.
2. سبزی آش، کلید طعم بینظیر!
بهرهگیری از سبزی آش تازه و باکیفیت، نقش بسیار مهمی در طعم نهایی آش دارد. ترکیبی از تره، جعفری، گشنیز و اسفناج معمولاً استفاده میشود. نسبت سبزیها هم مهمه! تره باید بیشتر از بقیه باشه. یه کاربر نی نی سایت نوشته بود: “من یه کم شنبلیله هم به سبزی آشم اضافه میکنم، خیلی خوش عطر میشه!”اما حواستون باشه شنبلیله زیاد نریزید، چون ممکنه آش رو تلخ کنه. برخی از کاربران از نعناع خشک هم استفاده میکنند. سبزی ها رو بعد از پاک کردن و شستن خوب خشک کنید بعد خرد کنید. سبزی آش رو نه خیلی ریز خرد کنید نه خیلی درشت.
3. پیاز داغ فراوان، راز خوشمزگی!
پیاز داغ فراوان و طلایی، یکی از مهمترین رازهای خوشمزه شدن آش است. پیاز را با حرارت ملایم و حوصله سرخ کنید تا طلایی و ترد شود. یه کم زردچوبه به پیاز داغ اضافه کنید تا خوشرنگ تر بشه. از پیاز داغ آماده استفاده نکنید، طعم آش رو خراب می کنه. بعضی از خانمهای نی نی سایت میگن: “من یه کم سیر هم با پیاز داغ تفت میدم، خیلی خوش عطر میشه!”موقع سرخ کردن پیاز، یکم روغن حیوانی هم اضافه کنید، عطرش عالی میشه. پیاز داغ رو جدا نگه دارید و در آخر به آش اضافه کنید. پیاز داغ رو برای تزئین هم نگه دارید.
4. کشک، طعم اصیل آش!
بهرهگیری از کشک باکیفیت و خوشطعم، آش را بسیار لذیذ میکند. کشک را قبل از اضافه کردن به آش، با کمی آب رقیق کنید. کشک رو قبل از استفاده حتما بجوشونید. بعضیها کشک رو با نعناع داغ مخلوط میکنن و بعد به آش اضافه میکنن. از کشک های محلی استفاده کنید که طعم بهتری دارند. اگه کشک خیلی غلیظ بود، با آب جوش رقیقش کنید. یه کاربر نی نی سایت می گفت: “من یه کم کشک رو با گردو آسیاب شده مخلوط می کنم و به آش اضافه می کنم، خیلی مقوی میشه!”موقع اضافه کردن کشک به آش، شعله رو کم کنید تا آش نبره.






پخت آش یکی از هنرهای آشپزی ایرانی است که ریزه کاری های خاص خود را دارد. در مورد لعاب دادن آش، علاوه بر بلغور جو می توان از آرد نخودچی هم استفاده کرد که هم لعاب خوبی ایجاد می کند و هم طعم خاصی به آش می بخشد. در تهیه پیاز داغ، تجربه نشان داده اضافه کردن کمی زردچوبه در دقیقه آخر سرخ کردن باعث ایجاد رنگ و عطر مطلوبتری می شود.
در بخش ترکیب سبزیجات، استفاده از کمی برگ چغندر همراه با سبزی های معمول باعث غنی تر شدن طعم و افزایش ارزش غذایی آش می گردد. درباره کنترل قوام آش، روش قدیمی اضافه کردن سیب زمینی رنده شده در مراحل اولیه پخت برای تنظیم غلظت بسیار موثر است و این روشی است که سال هاست در خانواده ما اجرا می شود.
در زمینه طعم دهی، ترکیب کشک و سیر داغ یکی از ایده هایی است که می تواند تحولی در مزه آش ایجاد کند. استفاده از کشک محلی که به صورت سنتی تهیه شده باشد تفاوت محسوسی در کیفیت نهایی ایجاد خواهد نمود. مطالعه مطالب دیگر این وبسایت نشان دهنده تسلط نویسنده بر موضوعات آشپزی سنتی ایرانی است که با دقت و تخصص به شیوه های مختلف پخت پرداخته است. انتخاب دقیق مواد اولیه و روش های اصولی در این مطلب کاملا مشهود است.